Joulupaastokeräys: Kiitollisuus puhtaasta vedestä

Kisumun ortodoksisen hiippakunnan alueella Keniassa valmistaudutaan jouluun kiitollisuudella.

Kiitollinen asenne on lahja, mutta onneksi sitä voi myös opetella. Optinan isien rukous sielunrauhaksi muistuttaa: ”Ennalta aavistamattomissa tilanteissa auta minua muistamaan, että kaikki on sinun lähettämääsi.”

Keniassa, lähellä Ugandan rajaa, rakennetaan nunnaluostaria. Aamupalvelus aloittaa uuden päivän aamupimeässä kello kolme. Päivät täyttyvät työstä, mutta kysyttäessä nunnille kuuluu aina hyvää, Jumalan kiitos!

Sadevesi valuu katolta rännejä pitkin isoon mustaan säiliöön. Taitellun lakananpalan läpi vettä lasketaan säiliöstä ämpäriin. Valkoista kangasta vasten näkyvät niin mustat kiemurtelevat madot kuin epämääräinen kirkas hyytelö, jossa siinäkin näkyy liikettä. Sen jälkeen vesi kaadetaan hetkeksi filtterisäiliöön.

Keittiössä työskentelevä nunna kutsuu syömään. Kesäkurpitsa on kasvanut hyvin ja tarjolla on myös papuja. Hiljaisen aterian keskeyttää kellon helähdys, joka on merkkinä kaataa kaikkien mukeihin vettä. Jokainen tekee ristinmerkin ennen juomista. Kiitos Jumalalle vedestä!

Silloin kun ei sada, elämä on hankalampaa päiväntasaajan tuntumassa. Vettä haetaan joesta, jossa karjakin käy sammuttamassa janonsa. Silloin siivilöintiin menee enemmän aikaa.&nbsp Ehkä ensi vuonna luostarissa on oma porakaivo.

Tämän vuoden joulupaastokeräyksellä tuetaan nunna- ja munkkiluostareiden viljely- ja varjelutyötä Keniassa. Paastokeräyksen tuotto jaetaan Triherousan nunnaluostarin porakaivon ja pyhittäjä Mooses Etiopialaisen veljestön kasvihuoneen rakentamista varten. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian paastokeräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13301.

Keräysaika 15.11.-31.12.2019. Keräysalue: Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyslupa: RA/2017/1236, myönnetty 30.11.2017, voimassa 1.1.2018-31.12.2022. Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin kansainvälisesti ja kotimaassa (vesi- ja ruokaturvan, terveydenhuollon, toimeentulon, kasvatuksen ja koulutuksen parantamiseen, humanitaariseen avustustyöhön ja katastrofiapuun sekä ihmisoikeuksien parantamiseksi tehtävään työhön).

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *