Järjestö

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia on Suomen ortodoksisen kirkon piirissä toimiva kansalaisjärjestö. Filantropia toteuttaa diakonia- ja lähetystyötä projekteja maailmalla, välittää katastrofiapua ja tekee kehitysyhteistyötä.Filantropia jatkaa Ortaidin ja Ortodoksisen Lähetyksen työtä.
Toiminnan lähtökohtana on paikallisten yhteisöjen osallistuminen niin kotimaassa kuin kohdealueillakin. Hankkeiden perustana ovat kristillinen globaali vastuu, Kristuksen lähetyskäsky ja paremman elämän rakentaminen kestävälle pohjalle. Filantropia pyrkii köyhyyden vähentämiseen YK:n vuosituhattavoitteiden mukaisesti ja kohdistaa asiantuntijuuttaan ihmiskaupan ja HIV/AIDS:in – vastaiseen työhön. Lähetystyö on ortodoksisten paikalliskirkkojen yhteistä kasvua ja tasa-arvoista yhteistyötä.
 
Voimaa yhteistyöstä
 
Filantropialla on hankemuotoista kehitysyhteistyötä Moldovassa ja Etiopiassa.
Filantropian tärkeimmät kumpanikirkot lähetystyössä ovat Kenian ortodoksinen kirkko ja Mwanzan arkkihiippakunta Tansaniassa. Kumppanikirkkoja tuetaan kirkolliseen kasvatukseen, koulutukseen, naistyöhön ja ruokaturvaan liittyvissä projekteissa.
Venäjän Karjalaan ja Baltiaan viedään tavara-apua vapaaehtoisten voimin. Toiminta toteutetaan yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa ja apu viedään suoraan sitä tarvitseville. Petroskoissa tuetaan paikallisen Uteshenie (Lohdutus) -säätiön diakoniaohjelmaa ja Pietarissa on tuettu Pietarin kirkkojen välistä diakonista neuvostoa, Diaconiaa.
Moldovassa Filantropia toteuttaa ihmiskaupan vastaista työtä ja yhteistyökumppanina on paikallinen Soarta-järjestö.
Etiopiassa Filantropia ja Etiopian ortodoksisen kirkon kehitysapukomissio käynnistivät vuonna 2006 Haik – maaseudun kehittämishankkeen. Hankkeen puitteissa on rakennettu mm. vesipisteitä, kaivoja, kastelujärjestelmä ja terveyskeskus. Paikallisyhteisöjen valtaistaminen on keskeinen osa hanketta.
Kuvassa hankkeen puitteissa rakennettu vesipiste ja taimitarha. Alueelle on kasvatettu puita eroosion estämiseksi ja elinkeinojen monipuolistamiseksi. Kuva Nina Loimi.
Lue lisää hankkeista ja paikallisista kumppaneista.
Filantropia tekee vaikuttamistyötä kotimaassa pääasiassa ortodoksisen kirkon piirissä sekä ekumeenista yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten järjestöjen ja yhteistyöverkostojen kanssa. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top