Filantropia 10 vuotta – vahvasti diakoniaa

Katsaus vuoden 2014 toimintakertomukseen muistuttaa vahvasta kansainvälisen diakonian panostuksesta, jota Filantropia on pystynyt ylläpitämään vuosi toisensa jälkeen.

Käynnissä oli kaksi kehitysyhteistyön hanketta Etiopiassa ja yksi Moldovassa sekä lähialuetyötä itärajan molemmin puolin. Avustustyö suuntautui Syyriaan ja Irakiin sodan vuoksi pakolaisuuteen joutuneiden auttamiseksi ja Serbiaan tulvien uhrien auttamiseksi.

Kirkollisen työn saralta on nostettava suomalaisen opetustiimin vierailu Tansaniaan yhteistyössä Ortodoksisten Pappien Liiton kanssa. Isät Rauno Pietarinen, Mikael Sundkvist ja Jaso Pössi kouluttivat projektipäällikkö Aino Nenolan johdolla Mwanzan hiippakunnan papistoa hiippakunnan täydennyskoulutuspäivillä. Teemoina olivat pappeuden teologia ja käytännön työ sekä seurakuntien omavaraisuuden kehittäminen.

Kotimaassa oli käynnissä ortodoksisten kirkkopäivien suunnittelu teemalla ”Lähimmäisyys, ihmisyys ja diakonia”.

Kymmenisen vuotta sitten ortodoksisia seurakuntia oli vielä 24, joista 11 tuki Filantropian työtä talousarvioavustuksella. Osa seurakunnista avusti paikallisia lähetys- tai diakoniapiirejä, jotka puolestaan tukivat Filantropiaa.

Scroll to Top