Ensimmäinen avustus diakoniakeräyksestä Ilomantsiin

Filantropia avasi kuusi päivää sitten diakoniakeräyksen koronaepidemian vuoksi vaikeuksiin joutuneiden tukemiseksi kotimaassa.

Avustuspäätöksiä tehdään sitä mukaa kuin keräykseen tulee lahjoituksia ja Filantropiaan saapuu avustusanomuksia ortodoksisista seurakunnista, joiden diakoniatyön tukemiseksi keräys on avattu. Keräysilmoitus on julkaistu ortodoksisen kirkon sivuilla ja se herätti paljon myötätuntoa sosiaalisessa mediassa. Facebookissa ilmoitusta on jaettu yli 30 kertaa.

Ensimmäisten viiden päivän aikana keräykseen lahjoitettiin yli 1 300 euroa ja ensimmäinen avustuspyyntö tuli Ilomantsin ortodoksisesta seurakunnasta tiistaina 24.3.

– Pohjois-Karjalassa kerätään nyt tukijoita 700 lapsiperheen ruokakasseille, kertoo kirkkoherra Ioannis Lampropoulos Ilomantsista.

Vastaavanlainen ruokakassikampanja on jo toteutettu isommissa kaupungeissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Filantropia varautuu tukemaan diakoniakeräyksestä Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyötä 900 euron avustuksella kymmenen ruokakassin hankkimista varten.

Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen keräysilmoituksen tilitiedoilla tai suoraan Filantropian sivujen kautta.

Scroll to Top