5.12. Ravinto

Paahdetut heinäsirkat ovat kausiherkku Ugandassa ja niitä käytetään proteiinin lähteenä myös monissa muissa Afrikan maissa. Ruokakulttuurit eroavat maanosien ja eri maiden välillä, mutta ravitsemuksen merkitys yhdistää jokaista ihmistä. Erityisesti puutteet ravitsemuksessa vaikuttavat lasten kasvuun ja kehitykseen. Unicefin mukaan joka neljäs lapsi maailmassa kärsii aliravitsemuksesta ja se on syynä kolmasosassa alle 5-vuotiaiden lasten kuolemissa.
Filantropia toimii ravitsemuksen puolesta useissa projekteissaan, kuten Etiopian Batussa, jossa työ Maedot-järjestön kanssa keskittyy parantamaan perheiden hyvinvointia naisten työllistymisen kautta ja Haikissa, jossa pyritään kehittämään maanviljelyskäytäntöjä, vesihuoltoa ja perheiden toimeentuloa tukemalla pieneläinten kasvatusta.

Haik 2014
Suomessakin tehdyillä valinnoilla on merkitystä maailman kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ravitsemukseen. Useiden yksilöiden valitessa vastuullisesti omassa arjessaan, merkitys kasvaa ihminen ihmiseltä suuremmaksi. Vastuullisuuteen ruoka-aineiden ja ravitsemuksen pohtimisessa voi käyttää avuksi vaikka WWF:n ruokaopasta, joka löytyy osoitteesta www.wwf.fi/ruokaopas.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top