6.12. Suojelija

Uskon ohjeeksi, lempeyden esikuvaksi ja itsekieltäytymyksen opettajaksi asiain totuus osoitti sinut laumallesi. Sen tähden olet sinä saavuttanut nöyryydessäsi ylhäisen aseman ja köyhyydessäsi rikkauden. Rukoile, oi isä esipaimen Nikolaos, Kristusta Jumalaamme pelastamaan meidän sielumme.
Oi pyhä, sinä olit Myrrassa oikeana pyhän palveluksen toimittajana sillä täyttäen Kristuksen evankeliumin käskyt sinä, oi pyhittäjäisä, panit henkesi alttiiksi kansasi edestä ja pelastit viattomat kuolemasta. Sen tähden sinä tulitkin pyhitetyksi Jumalan armon salaisuuksien suurena palvelijana.
Joulukuun 6. päivänä ortodoksisessa perinteessä muistellaan Pyhää Nikolaos Ihmeidentekijää. Myrnan piispana toimineesta Pyhästä Nikolaoksesta tiedetään historiallisesti katsoen vain vähän, mutta hänen legendoihin tallennetut ihmeensä tunnetaan laajasti maailmalla. Pyhä Nikolaos on monien kaupunkien suojelija, mutta erityisesti hänen suojaansa kuuluvat merenkävijät ja muut matkustavaiset sekä lapset.
Oi Kristus, Sinä, tie ja totuus, lähetä nyt Jumalansynnyttäjän rukouksien tähden palvelijoillesi kuten muinoin Tobiaalle matkatoveriksi enkelisi, että hän Sinun kunniaksesi varjelisi heidät terveinä suojellen kaikkinaisesta vahingosta ja pahasta, oi ainoa ihmisiä rakastava.
Oi Vapahtaja, joka Luukkaan ja Kleopaan kanssa Emmaukseen kuljit, saavu nytkin Sinun palvelijaisi seuraksi heidän matkalle hankkiutuessaan ja päästä heidät kaikista vaaroista, sillä Sinä voit kaiken, mitä tahdot, oi ihmisiä rakastava.
Tänään luukun videossa kuljetaan ugandalaisilla teillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top