17.3. Humanitaarinen

Humanitaarinen apu on materiaalista ja logistista apua hädässä oleville ihmisille. Se on yleensä nopeaa ja lyhytaikaista apua, jolla kannetaan usein luonnonmullistusten tai ihmisten valintojen synnyttämien kriisien koskettamia ihmisiä yli akuutimmasta vaiheesta ja kohti pitkäaikaisempaa rakentamista, jonka toteuttavat yleensä valtiot ja erilaiset valtion laitokset. Pitkittyneissä konfliktitilanteissa, kuten vuodesta 2011 käynnissä olleessa Lähi-idän kriisissä, humanitaarisen avun tarve saattaa kuitenkin jatkua poikkeuksellisen pitkään.
Filantropia osallistuu humanitaarisen avun toteuttamiseen kasainvälisen yhteistyökumppaninsa IOCC:n (International Orthodox Charities) välityksellä. Yhdysvalloista kotoisin oleva, kansainvälisellä kentällä toimiva, järjestö pystyy yhteistyössä paikalliskirkkojen kanssa tavoittamaan sellaisia kriisialueita, joissa saattaa olla vaikea tai mahdotonta muuten toimia. Tästä esimerkkinä toimii Syyria, jossa IOCC on harvinaisuus kansainvälisenä järjestönä, joka kykenee yhä tekemään työtä maan rajojen sisäpuolella. Osa meneillään olevasta Filantropian paastokeräyksestä on kohdennettu Syyrian tilanteesta kärsiville, IOCC:n työn kautta.
Tänään luukusta löytyy video, jossa esitellään vuonna 2012 20-vuotta täyttäneen IOCC:n historiaa ja toimintaa. Luukun kuva: IOCC.
IOCC:n ja muiden vielä paikalla olevien avustusjärjestöjen työstä Syyriassa voit lukea englanniksi tuoreesta CNN:n artikkelista. Artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top