Viestintä- ja globaalikasvatushankkeessa tapahtuu keväällä

Viestintä- ja globaalikasvatushankkeen kouluvierailuja on tehty tammikuussa Vantaan yläkouluilla. Ensi viikolla ovat vuorossa kaksi alakoulun luokkaa Helsingissä ja talviloman jälkeen vierailut aloitetaan Hämeenlinnaan.

Maaliskuu tuo mukanaan Nuorisotyöpäivät Valamon opistolla. Nuorisotyöpäivät on suunnattu ortodoksisten seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyötä tekeville ja siitä kiinnostuneille henkilöille. Päivillä kerrotaan Maailman kaverikirjan käyttömahdollisuuksista nuorisotyössä.

Huhtikuussa osallistutaan ”Vaikuttava aine: nuoriso” -leirille. Leirillä pohditaan kansalaisvaikuttamista ja sitä miten maailmasta voisi tehdä paremman ja reilumman. Toukokuussa tavataan leirinohjaajakoulutuksessa ja Maailma kylässä –festivaaleilla. Filantropiasta tehdään vierailuja kesällä myös kripareille.

Kertomukset kouluvierailujen keskiössä

”Kouluvierailut ovat olleet opettavaisia myös vierailijalle”, kertoo hankekoordinaattori Katri Jussila. ”Vierailuilla on ollut kiinnostavaa huomata, kuinka tässä ajassa perinteiset tarinat toimivat edelleen. Lapsia ja nuoria puhuttelevat yksinkertaiset asiat, kuten samanikäisen lapsen ja nuoren tavallinen arki toisella puolella maailmaa.”

Erilaiset pedagogiset lähestymistavat ovat olleet oppilaille mieleen: ”Oppilaat ovat antaneet positiivista palautetta erilaisista tunneista, jotka jäävät mieleen”.

Tunneilla saa vastata oppilaiden esittämiin kysymyksiin: ”Miksi joku haluaa maksaa koulusta?”, ”Jos kaikilla ei ole varaa koulupukuun, niin miksi se on pakollinen?”, ”Miksi me annamme rahaa kokoajan kehitysmaihin vaikka siellä ei tapahdu mitään kehitystä?”. Jussilan mukaan kysymykset herättävät vierailijankin pohtimaan asioita uudesta näkökulmasta. Miksi siis asiat ovat niin kuin ne ovat?

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *