Kansainvälisen diakonian kurssi maaliskuussa Valamossa

Tule pohtimaan samankaltaisuutta ja lähimmäisyyttä yli rajojen!

Veden kalvossa näet kasvosi, lähimmäisessä näet sydämesi. (San. 27:19)

Elämme maailmassa, jossa vastuu lähimmäisistä ei pysähdy valtioiden rajoille tai tulliasemille. Syyriassa ja muissa konfliktien, luonnonkatastrofien ja köyhyyden kanssa kamppailevissa maissa olevien lähimmäistemme hätä tulevat median kautta lähelle. Silti aikamme ilmiöiksi nousseet vihapuhe ja toiseuden pelko nostavat muureja välillemme.

Lähimmäisyyttä yli rajojen ja sydämellä näkemistä ohi ennakkoluulojen pohditaan Filantropian ja Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämällä kansainvälisen diakonian kurssilla 20.–22.3. Valamon opistossa.

Millaista on diakoniatyön arki Euroopan rajalla Moldovassa? Miten työtä tehdään sodasta kärsivässä Syyriassa, Armenian vuoristossa ja kotoisessa Suomessa? Kun maailman murheiden keskellä ahdistaa ja vihastuttaa, mistä löytyy toivoa ja voimaa antaa anteeksi?

LEB 14-Bekaa-Kab Elias-WASH 23

Rajatonta lähimmäisyyttä ja ihmisten kohtaamista samanarvoisina ovat kurssilaisten kanssa etsimässä kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n (International Orthodox Christian Charities) ohjelmajohtaja Mark Ohanian, joka työskentelee Syyrian pakolaisten auttamiseksi Lähi-idässä, TT Grant S. White, joka on teologian ja kirkkohistorian asiantuntija, sekä armenialaisen lapsi- ja nuorisojärjestön toiminnanjohtaja Artem Shahbazyan.

Suomalaisten järjestöjen työstä kansainvälisen diakonian arjessa ovat kertomassa Helsingin diakonissalaitoksen kansainvälisen työn johtaja Antti Elenius ja Filantropian toiminnanjohtaja Riina Nguyen. Kurssin opettajana toimii projektipäällikkö Minna Rasku Filantropiasta.

Valamon kauniissa maisemissa kysymyksiä pohditaan suomeksi ja englanniksi. Kurssin hinta on majoituksesta riippuen 155–190 euroa, joka sisältää aamiaisen, muut ruokailut maksetaan erikseen. Kurssille voi ilmoittautua suoraan Valamon opistoon 20.2. asti.

”Pelko ja siitä nouseva viha estävät meitä näkemästä samankaltaisuuttamme Jumalan kuvina. Vesi heijastaa meille vain omat kasvomme. Kun uskallamme purkaa muurit, niin näemme, että sydän vastapuolella on ihan samanlainen.”

Kuvat: Tiziana Cauli/IOCC

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top