Haik – maaseudun kehittämishanke Etiopiassa

Kuiva maa kukoistaa Etiopiassa
Etiopia kärsii vuosittaisista kuivuusjaksoista eikä maan vesivaroja pystytä hyödyntämään tarpeeksi. Sateet tulevat epäsäännöllisesti ja eroosio koettelee maaperää.
Ortaid käynnisti vuonna 2006 Haik -maaseudun kehittämishankkeen Etelä-Wollon alueella, Amharan maakunnassa, Etiopiassa. Hankealueeseen kuuluu neljä kylää: Hara, Hardibo, Godguadit ja Kosoro. Alueella asuu yhteensä noin 29 000 asukasta.
Lue lisää Etiopiasta täältä.
Hanke saa Ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön hanketukea, ja se toteutetaan yhteistyössä Etiopian ortodoksisen kirkon kehitysapukomission (EOC-DICAC) kanssa. Projektin  ensimmäinen kolmivuotiskausi sijoittui vuosille 2006–2008, ja tammikuussa 2010 hankkeessa käynnistettiin kolmivuotinen jatkovaihe. Vuosi 2009 oli projektin välivuosi, ja projektin ylläpitokustannukset ja pienimuotoinen hanketoiminta toteutettiin Ortaidin omalla rahoituksella.
Projektissa työskentelee tällä hetkellä kahdeksan työntekijää yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa. Paikalliset yhteisöt ovat osallistuneet projektin jokaiseen toimintoon paikallisten tarpeiden tunnistamisesta ja priorisoinnista alkaen. Yhteisöt ovat myös tarjonneet ilmaista työvoimaa ja paikallisesti saatavilla olevia materiaaleja projektin avuksi.
Hankkeen tavoitteena on lisätä maatalouden tuottavuutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä, kasvattaa kotitalouksien tuloja, edistää terveydenhuoltoa ja vahvistaa paikallisyhteisöjä. Projektin keskeisenä periaatteena on ollut alueen ihmisten itsensä voimaannuttaminen. Tarkoituksena on ollut antaa ihmisille itselleen keinot vaikuttaa oman alueensa kehitykseen.

Ortaidin yhteisyökumppani Etiopiassa on EOC-DICAC, Etiopian ortodoksisen kirkon kehitysapukomissio. Komissio on perustettu vuonna 1972.
EOC-DICAC toimii mm. hätäavun, kehityksen, pakolaisten tukemisen ja hiv- ja aids-työn parissa.
Kuvassa hankkeen paikallisia projektityöntekijöitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top