19.12. Yhteisö

Vastuullisuuden vaatimus alkaa aina jokaisesta ihmisestä itsestään. Keniassa hiv ja aids vaikuttavat jollain tavalla kaikkiin ihmisiin, yhteisöihin ja kirkkoihin.
-Isä Methodios Kariuki
Vaikka kamppailussa HI-viruksen leviämistä vastaan on tapahtunut kehitystä, on tilanne monissa Afrikan maissa edelleen kriittinen. Keniassa terveystilanne vaatii vielä paljon parannuksia. Äitiys- ja lapsikuolleisuus lähtivät maassa laskuun vasta 2000-luvulla. Yksi syy korkealle kuolleisuudelle on hiv, joka on maan kansanterveyden suurimpia haasteita. HI-virus selittää esimerkiksi äitiyskuolemista noin 20 prosenttia. Maan 15–49-vuotiaista 6,2 prosentilla on tartunta, aids-orpoja on pitkälle toista miljoonaa. Tartunnan saaneet kohtaavat usein syrjintää ja kaltoinkohtelua, jonka taustalla on usein ymmärtämättömyys ja puutteellinen tiedonsaanti, jotka synnyttävät pelkoa ja epäluuloa.
Yksi tärkeimmistä keinoista hiv-epidemian vastustamisessa ja tartunnan saaneiden auttamisessa on riittävän ja ajankohtaisen tiedon saaminen mahdollisimman monien ulottuville. Tätä työtä tehdään myös Njabinissa sijaitsevassa Pyhän Barnabaksen seurakuntakeskuksessa, jossa viimeksi syksyllä 2013 järjestettiin Filantropin tuella viikon mittainen koulutu. Koulutukseen osallistui 130 nuorta ja nuorta aikuista.
Tietoa saadaan yhteisöille usein parhaiten paikallisten kirkkojen työn kautta. Aihetta käsitellään pyhäkouluissa ja pelkoa puretaan esimerkiksi draaman keinoin. Luukun kuvassa lapset välittävät tietoa omalla esityksellään ja tuovat yhteisön jäseniä yhteen kirkon suojassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top