Ajankohtaista

Filantropia järjestää yhteistyössä kirkon ja PSHV:n kanssa kaksipäiväiset seminaarit jokaisen hiippakunnan alueella elo-syyskuussa. Päivien teemat ovat Monikulttuurisen yhteisön rakentaminen sekä Luomakunta ja kristityn vastuu.

keskiviikko, 12 kesäkuu 2019 14:01

Papiston jatkokoulutusta Nanyukissa

Keniassa Nyerin ja Mount Kenyan hiippakunnassa järjestettiin toukokuussa papiston koulutuspäivät Filantropian tuella. Paikalle saapui lähes kaikki hiippakunnan 50 pappia. Koulutuspäivät olivat tarpeen vertaistukipäivinä pitkien välimatkojen hiippakunnassa. Monille tämä oli myös ensimmäinen tilaisuus verestää opintoja sitten Nairobin pappisseminaarista valmistumisen vuosikymmeniä sitten.

Filantropia tuo Helsingin Kaisaniemessä 25.-26.5. järjestettäville Maailma kylässä -festivaaleille luomakuntateltan, jossa voi hiljentyä ja keskustella kahden päivän ajan. Festivaalin teemana on ilmastonmuutos.

perjantai, 10 toukokuu 2019 17:56

Aamuhartaus 4.5.

Minna Rasku Filantropiasta piti 4.5.2019 aamuhartauden, joka on kuultavissa Yle Areenassa.

Isä Evangelos Thiani Keniasta vierailee Suomessa nyt toista kertaa. Nairobin pappisseminaarissa työskentelevä pappi osallistui vuoden 2015 kirkkopäiville Lappeenrannassa. Tuolloin hän matkusti yhdessä Burundin ja Ruandan piispa Innocentioksen kanssa.

maanantai, 29 huhtikuu 2019 11:29

Pyhiinvaeltajan lauluja -levy on ilmestynyt

Filantropian julkaisemalle levylle on äänitetty uusia Pyhiinvaeltajan lauluja, joita on koottu eri maiden ortodoksisen perinteen lauluista. Aiheina ovat elämän ilot ja surut, pyhät ihmiset sekä kirkkovuoden juhlat.

tiistai, 09 huhtikuu 2019 13:20

Vuosikokouksen päätökset

Myllypuron kappelissa Helsingissä 6.4. pidetty Filantropian vuosikokous käsitteli sääntömääräiset asiat ja valitsi Ilona Lehmuksen jatkamaan puheenjohtajana.

perjantai, 05 huhtikuu 2019 11:55

Suuren paaston keräys: Barbaran tarina

Barbara Mutesin ompelukauppaan astuessa näkee iloa heijastavat kasvot, jotka kantavat vielä menneisyyden naarmuja. Hänestä tuli viisi vuotta sitten nuori äiti, jolla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin mennä vaimoksi lapsen isälle Suleimanille. Mies käyttäytyi väkivaltaisesti eikä halunnut Barbaran tekevän töitä, josta saisi rahaa, sillä hän olisi silloin tuntenut itsensä vähemmän mieheksi.

keskiviikko, 20 maaliskuu 2019 09:30

Lähetystyön kolehtipyhä 24.3.

Lähetyksen kolehti kannetaan tänä keväänä sinne, minne ensimmäiset ortodoksiset lähetystyöntekijät Maria Iltola ja Siina Taulamo Suomesta matkasivat syksyllä 1977. Kolehdilla tuetaan papiston jatkokoulutusta Keniassa.

maanantai, 25 maaliskuu 2019 13:17

Suuren paaston keräys: Olivian tarina

Olivia Nabira on neljän lapsen äiti, joka asuu maaseudulla Itä-Ugandassa. Hän on menettänyt näkönsä ja tarvitsee toisinaan apua päivittäisissä askareissa. Arki kuluu maatöiden, ruuanlaiton ja lasten huoltamisen parissa.

Sivu 1 / 21

Tilaa uutiskirjeinstagram logo