Ajankohtaista

maanantai, 18 kesäkuu 2018 12:49

Loberen Samaria-talolle uusi elämä Keniassa

Suomalaisten ortodoksisten lähettien entinen koti, Samaria-talo, kunnostetaan Keniassa. Samaria on lähettien perustaman Loberen koulun pihapiirissä. Asunto on kuluneiden vuosikymmenten aikana päässyt huonoon kuntoon, mutta perusta on kuitenkin hyvä.

maanantai, 18 kesäkuu 2018 12:30

Turvapaikkaluostari saa uuden kaivon

Blemanan luostari Tartoksen lähellä Syyriassa on ollut taistelujen aikaan turvapaikkana pakolaisperheille vuosien ajan. Tilanteen rauhoittumisen jälkeen maan sisäiset pakolaiset ovat vähitellen palanneet koteihinsa. Alueella asuu noin 14 000 ihmistä, joille Jumalanäidille pyhitetty luostari on edelleenkin tärkeä kohtaamispaikka ja lisäksi se on tärkeä kohde pyhiinvaeltajille.

keskiviikko, 09 toukokuu 2018 13:50

Ihmisoikeudet kirkon arjessa

Ortodoksinen kirkko, ortodoksiset järjestöt ja Jyväskylän ortodoksinen seurakunta kutsuvat keskustelemaan ihmisoikeuksista Jyväskylään 23.–24.5.2018.

maanantai, 07 toukokuu 2018 16:59

Taidetta ja lahjoituksia

Filantropia on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka talous perustuu kolmeen kivijalkaan: ortodoksisen kirkon ja seurakuntien avustuksiin, julkiseen rahoitukseen ja yksityishenkilöiden lahjoituksiin.

Filantropia tukee ortodoksisten kirkkojen ja kansalaisjärjestöjen työtä Ugandassa, Keniassa, Etiopiassa, Burundissa ja Ruandassa. Lisäksi Filantropia välittää humanitaarista apua kriisialueille esimerkiksi pakolaistyöhön.

maanantai, 30 huhtikuu 2018 12:02

Ilona Lehmus Filantropian puheenjohtajaksi

Filantropian vuosikokous valitsi hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Ilona Lehmuksen. Erityisesti kasvatus- ja diakoniatyön parissa työskennellyt Lehmus tekee tällä hetkellä kanttorin sijaisuutta Nurmeksessa. Samaan aikaan hän opiskelee työnohjaajaksi.

maanantai, 26 maaliskuu 2018 13:55

Miten jaetaan 1 500 euroa?

Kaukana Suomessa mietimme ompelukoneita. Ruandassa käydessä pari seurakunnan naista haaveili sellaisesta koneesta, jolla voisi ommella siksakkia. Piispan lahjoittamilla koneille on ommeltu jo vaikka mitä, mutta niissä on vain suoraommel. Jospa seuraavalla kerralla ostettaisiin pääkaupungista koneita ja vietäisiin seurakuntiin. Naistenpiirit saisivat siitä tuloja itselleen ja seurakunnan kassaan.

tiistai, 27 helmikuu 2018 09:18

Lähetystyön kolehtipyhä on 4.3.

Lähetyspyhän kolehti kannetaan tänä vuonna Ruandassa tehtävään ortodoksisen kirkon katekumeeniopetukseen, joka on kirkon jäsenyyteen tähtäävää opetusta.

Filantropia ry:n vuosikokous pidetään Saimaan ortodoksisen seurakunnan alueella Mikkelissä (Paavalinkatu 4, seurakuntasali) lauantaina 28.4. klo 15.

torstai, 15 helmikuu 2018 12:55

Kirkon arkea Burundissa ja Ruandassa

Piispa Innocentios Buyaganda on vastuussa Burundin ja Ruandan hiippakunnasta. Hän kohtaa arjessaan kysymyksiä, joita tavallinen seurakuntapappi Suomessa joutuu harvoin miettimään.

keskiviikko, 14 helmikuu 2018 09:59

Ihmisoikeusseminaari Jyväskylässä 23.–24.5.2018

Jyväskylässä järjestetään toukokuun lopulla ihmisoikeuksia käsittelevä seminaari, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuus keskusteluun ihmisoikeuksista ja niiden toteutumisesta yhteiskunnassa ja kirkon arjessa. Seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset kohtaavat työssään ihmisiä, joiden ihmisoikeudet eivät toteudu – kuinka olla heidän tukenaan?

Sivu 1 / 18

Tilaa uutiskirje



instagram logo