Ajankohtaista

Tasa-arvo on paikallinen, kansallinen ja globaali kysymys. Muutos toteutuu kaikkialla maailmassa parhaiten, jos se lähtee kansalaisista itsestään, kirjoittaa Eveliina Talvitie hiljattain ilmestyneessä Maailman kuvalehdessä (4/2019) ja kertoo myös Filantropian Ugandan hankkeesta.

maanantai, 30 syyskuu 2019 14:54

Luomakunta ja lähimmäiset puhuttelivat

Helsingissä 30.–31.8., Joensuussa 6.–7.9. ja Kajaanissa 20.–21.9. pidettyihin Luomakunta ja lähimmäinen -seminaareihin kokoontui yli sata osallistujaa.

keskiviikko, 11 syyskuu 2019 09:13

Kansainvälisen diakonian kolehtipyhä 15.9.

Filantropia on pyytänyt seurakuntia kantamaan kansainvälisen diakonian kolehdin ristin ylentämisen juhlan jälkeisenä sunnuntaina 15.9.2019.

keskiviikko, 04 syyskuu 2019 14:13

Viestintähanke Ugandassa etenee

Filantropian viestintätyö Ugandan hankkeessa on saanut tukea Euroopan Unionilta. Toimittajamatkan satona ilmestyy artikkeleita ja dokumentteja eri medioissa, joista ensimmäisenä Maaseudun tulevaisuus -lehdessä (26.7.2019) ilmestynyt kirjoitus toimittaja Eveliina Talvitieltä.

Neljän järjestön yhteisen Kymppi-hankkeen kyselyyn vastanneilla yrityksillä on vahva usko siihen, että suomalaisyritykset voivat vaikuttaa merkittävästi eriarvoisuuden vähentämiseen globaalissa mittakaavassa. Vastanneista 68 % on sitä mieltä, että tämä toiminta voi samalla olla liiketoiminnallisesti kannattavaa. Yli puolet 25:stä kyselyyn vastanneesta yrityksestä kertoo jo toimivansa aktiivisesti eriarvoisuuden vähentämiseksi Suomessa tai muualla.

perjantai, 30 elokuu 2019 08:41

Nyerin äitiliitolla Keniassa on oma pankki

Vanhasta luokkahuoneesta kuuluu iloisia ääniä. Huoneen kaikki penkkirivit täyttyvä vähitellen ortodoksisen äitiliiton naisista. Muiden kuulumisten lisäksi vaihdetaan tulevaisuuden suunnitelmia, sillä kaikilla on katse eteenpäin. Äitiliiton osuuskunnan pankki, pöytäpankki, on tuonut hiippakuntaan uutta virtaa.

keskiviikko, 28 elokuu 2019 09:30

Hankkeita maailman parantamiseksi

Filantropia ry on kirkkomme kansainvälinen diakonia ja lähetysjärjestö. Hankkeet ovat yksi olennainen tapa tehdä Filantropian työtä. Vuosien varrella Filantropian hanketyö on saanut rahoitusta sekä Suomen ulkoministeriöltä että Euroopan Unionilta. Pienempiä hankkeita rahoitetaan usein keräysten avulla varsinkin silloin, kun työtä tehdään paikallisten kirkkojen parissa.

tiistai, 16 heinäkuu 2019 14:06

Liturgista kirjallisuutta Burundiin

Filantropian nuorin kirkollinen kumppani Itä-Afrikassa on Burundin ja Ruandan hiippakunta, jonka hengellinen paimen metropoliitta Innocentios vieraili Suomessa touko-kesäkuussa.

keskiviikko, 10 heinäkuu 2019 09:59

Filantropian työhön tukea Euroopan Unionilta

Filantropian Ugandan hanke saa tänä vuonna lisää julkisuutta Suomessa. Toimittajat Eveliina Talvitie ja Petrus Palola kävivät heinäkuun alussa Ugandassa tutustumassa naisten omistusoikeuksia edistävään työhön.

Filantropia järjestää yhteistyössä kirkon ja PSHV:n kanssa kaksipäiväiset seminaarit jokaisen hiippakunnan alueella elo-syyskuussa. Päivien teemat ovat Monikulttuurisen yhteisön rakentaminen sekä Luomakunta ja kristityn vastuu.

Sivu 1 / 22

Tilaa uutiskirjeinstagram logo