Ajankohtaista

maanantai, 26 maaliskuu 2018 13:55

Miten jaetaan 1 500 euroa?

Kaukana Suomessa mietimme ompelukoneita. Ruandassa käydessä pari seurakunnan naista haaveili sellaisesta koneesta, jolla voisi ommella siksakkia. Piispan lahjoittamilla koneille on ommeltu jo vaikka mitä, mutta niissä on vain suoraommel. Jospa seuraavalla kerralla ostettaisiin pääkaupungista koneita ja vietäisiin seurakuntiin. Naistenpiirit saisivat siitä tuloja itselleen ja seurakunnan kassaan.

tiistai, 27 helmikuu 2018 09:18

Lähetystyön kolehtipyhä on 4.3.

Lähetyspyhän kolehti kannetaan tänä vuonna Ruandassa tehtävään ortodoksisen kirkon katekumeeniopetukseen, joka on kirkon jäsenyyteen tähtäävää opetusta.

Filantropia ry:n vuosikokous pidetään Saimaan ortodoksisen seurakunnan alueella Mikkelissä (Paavalinkatu 4, seurakuntasali) lauantaina 28.4. klo 15.

torstai, 15 helmikuu 2018 12:55

Kirkon arkea Burundissa ja Ruandassa

Piispa Innocentios Buyaganda on vastuussa Burundin ja Ruandan hiippakunnasta. Hän kohtaa arjessaan kysymyksiä, joita tavallinen seurakuntapappi Suomessa joutuu harvoin miettimään.

keskiviikko, 14 helmikuu 2018 09:59

Ihmisoikeusseminaari Jyväskylässä 23.–24.5.2018

Jyväskylässä järjestetään toukokuun lopulla ihmisoikeuksia käsittelevä seminaari, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuus keskusteluun ihmisoikeuksista ja niiden toteutumisesta yhteiskunnassa ja kirkon arjessa. Seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset kohtaavat työssään ihmisiä, joiden ihmisoikeudet eivät toteudu – kuinka olla heidän tukenaan?

perjantai, 09 helmikuu 2018 18:34

Suuren paaston keräys: Opintiellä

Suomessa jokaisella on mahdollisuus saada kunnollinen peruskoulutus. Se on maailmalla aika harvinaista. Kouluun pääseminen voi jäädä haaveksi, jos esimerkiksi sota on särkenyt koko koulujärjestelmän ja vuoden kuluvat pakolaisena uutta kotia etsien. Tai ehkä perheen rahat eivät riitä koulupukuun ja kirjoihin. Joskus esteeksi koulutielle riittää se, että on syntynyt tytöksi.

keskiviikko, 31 tammikuu 2018 13:37

Järjestöt jatkavat yhteisellä teemalla

Ortodoksisen kirkon rinnalla toimivat järjestöt Filantropia, Ortodoksisten nuorten liitto ja Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta sekä Valamon opisto valitsivat viime vuoden yhteistyön teemaksi Juuret ja monikulttuurisuus. Saman teeman ympärille on suunniteltu myös vuoden 2018 yhteistyö.

Ugandassa vuosi sitten aloitettu naisten omistusoikeuksia edistävä hanke on tullut pikkuhiljaa tutuksi Filantropian tukijoille Suomessa. Myös uudet lahjoittajat ovat kiinnostuneet ihmisoikeuksien hyväksi tehtävästä työstä.

perjantai, 22 joulukuu 2017 11:53

Joulumuistamisia maailmalle

Filantropian hallitus kokoontui joulunalusviikolla päättämään vuoden viimeisistä avustuksista.

Moldovassa ihastuttiin ikihyviksi tuesta vanhusten kotien lämmittämiseen talven yli. ”Tukenne on lahja Jumalalta”, kuului paikallisen vapaaehtoisen kiitos sähköpostilla.

”Jumalalle kiitos, tämä on todella hienoa”, kiitti Kisumun piispa Athanasius kuullessaan avustuksesta yläkoululaisten koulumaksuihin erityisesti tytöille.

Keniassa yläkoulut ovat yleensä sisäoppilaitoksia, joissa koulumaksu on 600 euroa vuodessa. Filantropian tuella kymmenen yläkoululaisen opiskelu on turvattu ensi vuoden ajan eri puolilla Keniaa.

Hallitus myönsi lisäksi avustuksen Syyrian pakolaistyöhön, jota Filantropia on tukenut jo viiden vuoden ajan. Avustuksia myönnettiin yhteensä yli 12 000 euroa.

Filantropia toivottaa valoisaa ja rauhallista Kristuksen syntymäjuhlaa!

perjantai, 08 joulukuu 2017 10:11

Pakolaisten matka jatkuu

Filantropia on tukenut viime vuosina pakolaistyötä Syyriassa, Irakissa ja Kreikassa jo yli 100 000 euron edestä. Tänä vuonna Kreikassa pakolaislapsille on opetettu muun muassa koodaamista.

Sivu 1 / 17

Tilaa uutiskirjeinstagram logo