Toivossa väkevät! Kuvan naiset ovat Nyerin äitiliiton vahvoja toivonkantajia Ke…

Toivossa väkevät!

Kuvan naiset ovat Nyerin äitiliiton vahvoja toivonkantajia Keniasta. He olivat ensimmäisten joukossa perustamassa hiippakunnan naisille omaa osuuskuntapankkia, tekemässä sääntöjä ja sopimassa käytännöistä: Miten kauan pitää säästää itse ennenkuin voi saada lainaa? Miten nopeasti laina maksetaan takaisin ja mitä tehdään jos joku kuolee ennen kuin laina on maksettu loppuun, ettei perheelle koituisi siitäkin kärsimystä?

Kuvan keskellä oleva nainen maksoi lainalla ensin tyttärensä lukiomaksun vuodeksi. Lopuilla hän perusti kioskin taustalla olevan meijerin portille. Suunnitelmissa on rakentaa kioskiin seinät kunhan lainan takaisinmaksulta jää tuottoa.

Filantropian osuutena oli auttaa koulutusten järjestämisessä, hioa suunnitelmaa yhdessä ja vahvistaa naisten uskoa siihen, että he pystyvät tähän, vaikka naisia myös hirvitti.
-Vaikeinta on mennä seurakuntiin kertomaan naisille, että heidän pitää säästää itse pidemmän aikaa ennenkuin lainaa voi saada, kertoi moni äitiliiton hallituksen naisista.
Epäuskoiset kuulijat kun olivat oppineet, että ulkomailta tullut apu vain käytetään miten parhaaksi katsotaan ja sitten pyydetään lisää.

Tätä taustaa vasten ilmeistä voi nähdä aitoa ylpeyttä siitä, että me onnistuimme ja teimme tämän itse! Onnistumisen ilo tarttuu ja naiset kannustavat ja neuvovat toisiaan eteenpäin.

Nyerin äitiliiton osuuskuntapankin taustalla ovat erityisesti Rovaniemen tiistaiseura ja Joensuun lähetyspiiri. Suuren paaston keräyksen tuotto käytetaan vastaavien mahdollisuuksien luomiseen Filantropian naistyössä Itä-Afrikassa ja Lähi-Idässä.
Katso artikkeli Facebookissa

Vieritä ylös