Menu

A+ A A-

Tigist, 8 vuotta

Kouluun päästyään Tigist menee luokkaan. Hänen luokallaan on 40 oppilasta. Koulussa käydään aamu- ja iltapäivävuorossa, koska oppilaita on niin paljon.

Vanhemmat oppilaat käyvät koulua iltapäivisin. Oppilaista suurin osa on poikia, koska tytöt jäävät usein kotiin auttamaan äitejään kotitöissä. Joskus myös Tigist jää kotiin. Tänään äiti ei tarvinnut hänen apuaan ja hän pääsi lähtemään kouluun.

Kouluun saatiin vähän aikaa sitten pulpetteja ja tuoleja. Tigististä se on kivaa, koska enää ei tarvitse istua maalattialla. Tuoleilla istuessa selkä ei tule niin kipeäksi. Koululla kävi vieraita, jotka toivat lapsille kyniä ja vihkoja.

Luokkaan tulee ikkunoista päivänvaloa, seinät ovat tummaa savea ja ruokoa. Välitunnilla lapset pelailevat pelejä koulun pihalla. Pojat ja tytöt pelaavat jalkapalloa.

Tigistillä on tänään eväänä injera-leipää ja tomaatti. Injera-leipä on valmistettu happamalle maistuvasta viljasta ja se on todella täyttävää. Tigist on onnellinen, että hän on saanut mukaansa eväät, koska ne syötyään hän jaksaa keskittyä tunnilla. Hän toivoo, että hän saisi huomennakin eväät mukaansa.

Filantropia ry. • PL 236, 00101 Helsinki • filantropia(at)ort.fi • 044 336 7064

Copyright © 2013 Filantropia ry. Kaikki oikeudet pidätetään.