Menu

A+ A A-

Sara, 15 vuotta

Aamiaisen jälkeen Saralla alkaa suomen kielen tunti. Sen jälkeen opiskellaan millainen on suomalainen yhteiskunta verrattuna Syyriaan.

Sara on iloinen, että on voinut opiskella jo vähän suomen kieltä. Tavoitteena on, että hän voisi jatkaa opiskelua suomalaisessa koulussa. Häntä kiinnostaisi myös käsitöiden opiskelu. Kotona mummo opetti Saralle kirjomista ja se on hänen rakkain lapsuusmuistonsa.

Jotkut Saran tuntemista ihmisistä ovat saaneet kielteisen päätöksen turvapaikasta ja ovat joutuneet lähtemään pois Suomesta. Se on Sarasta pelottavaa, koska ihmiset haluaisivat vain elää normaalia elämää.

Kun saapuu vastaanottokeskukseen ihmiset haluavat tietää mistä on tullut maahan ja mitä kautta. Asioiden muisteleminen on raskasta. Puhuminen on myös pelottavaa. Ympärillä olevat ihmiset puhuivat outoa kieltä, mistä Sara ei ymmärtänyt mitään. Onneksi hänellä oli tulkki, joka kertoi mitä häneltä kysyttiin.

Keskipäivällä he syövät lounaan. Iltapäivällä voi piirtää ja käydä ulkona kävelyllä. Suomessa on kiva käydä kävelyllä kun kaikkialla on hiljaista, eikä tarvitse pelätä.

Filantropia ry. • PL 236, 00101 Helsinki • filantropia(at)ort.fi • 044 336 7064

Copyright © 2013 Filantropia ry. Kaikki oikeudet pidätetään.