Menu

A+ A A-

Irini, 14 vuotta

Irini kävelee kouluun. Kaikki oppilaat ovat tulleet samaan luokkaan kuulemaan pyhäkoulun opettajaa. Alakoulu on Keniassa ilmainen, mutta opettajia ei ole tarpeeksi ja siksi luokkakoot ovat isoja.

Pyhäkoulun opettaja pitää terveystiedon tunnin ja kertoo heille hi-viruksesta. Hi-virustartunnan saanut ihminen menettää suojan sairauksia vastaan, jos hän ei saa lääkitystä ja terveellistä ravintoa. Hiv-tartuntojen suuri määrä on ongelma Keniassa.

Myös Irinin kylässä jotkut aikuiset ovat kuolleet sairauksiin, joihin heillä ei ollut vastustuskykyä. Sukulaiset huolehtivat orvoiksi jääneistä lapsista.

Nuoret saavat pyhäkoulun opettajalta tehtäväksi tehdä yhdessä laulun tai näytelmän, joka kannustaa olemaan ystävä myös tartunnan saaneille.

Pyhäkoulussa Irini syö luonaan. Lounaaseen antavat rahaa järjestöt ja kirkot. Vanhemmat lähettävät lapsensa kouluun, koska he saavat siellä lämpimän aterian, jonka turvin he jaksavat oppia uusia asioita. Lounaaksi on pavuista, maissista ja banaanista tehtyä muhennosta.

Filantropia ry. • PL 236, 00101 Helsinki • filantropia(at)ort.fi • 044 336 7064

Copyright © 2013 Filantropia ry. Kaikki oikeudet pidätetään.