Pandemia karsii kirkkokansaa Ristisaattojen teemavuonna tarkoituksena oli saada…

Pandemia karsii kirkkokansaa

Ristisaattojen teemavuonna tarkoituksena oli saada yksi ristin saattaja mukaan Keniasta. Piispa Neofitos Nyeristä oli tulossa melkein koko elokuuksi Suomeen. Ajatuksena oli lähteä liikkeelle Herman Alaskalaisen praasniekasta Tapiolasta ja jatkaa kohti pohjoista Trifonin askelissa. Matkan varrella olisi ollut monta pysähdystä seurakunnissa ja esimerkiksi Uspenien viettämistä yhdessä kirkkokansan kanssa.

Hyvä suunnitelma on siirretty odottamaan parempaa aikaa ja kuulumisia kasvotusten istumisen sijaan on vaihdettu puhelimen välityksellä.

Vielä keväällä Keniassa papisto oli ohjeistettu pitämään palveluksia vain oman perheen kesken kotona. Nyt rajoituksia on höllennetty ja liturgiaan saa kokoontua enimmillään sata henkeä. Osallistujat on kuitenkin rajattu niin, että kirkon lujaa selkärankaa edustavan vanhemman sukupolven on riskiryhmänä jäätävä kotiin. Lisäksi alle kouluikäisten tuominen kirkkoon on kielletty. Se tarkoittaa sitä, että myös pienten lasten äidit jäävät pois palveluksista.

Kuvat sunnuntain liturgiasta ovat maaliskuulta 2019. Tuona pyhänä pieni aaltopellistä rakennettu kirkko ja sen taakse pystytetty katos jäivät pieniksi, joten kesken palveluksen seurakuntalaiset irrottivat kirkosta takaseinän. Kaikille riitti tilaa, eikä ketään käännytetty pois.

Katso artikkeli Facebookissa

Vieritä ylös