Keskustelua Ugandan Mayugessa Päivän kokoontumisen aiheina olivat paitsi pandem…

Keskustelua Ugandan Mayugessa

Päivän kokoontumisen aiheina olivat paitsi pandemian aikana lisääntyneet teiniraskaudet, mutta myös perheiden kertomat taloushuolet. Moni pahoitteli sulkujen johtaneen siihen, että perheen isä menetti työnsä ja tulonsa. Ainoana ratkaisuna nähtiin perinteinen keino naittaa tyttäriä myötäjäisten toivossa. Se, että kyse myös alaikäisen avioitumisesta, on pienempi murhe.

Teinitytöillä olisi kuitenkin toive jatkaa koulussa ja heillä on laki puolellaan. Toive ei kuitenkaan paina paljon, jos perhe ei tue koulunkäyntiä. Mayugessa ääneen pääsivät miesten lisäksi myös naiset ja tytöt.

Filantropian ja URI-GL:n hankkeissa hiotaan välillä vanhoja kiviä hiljaa virtaavalla vedellä. Kivikin joustaa, mutta siihen tarvitaan aikaa. Ihmisille annetaan tilaa kertoa ensin tarinansa ennen kuin paikalliset kouluttajat puhuvat vaihtoehdoista.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, lapsi, istuva ja nurmikkoKuvassa voi olla 2 henkilöä, istuvat ihmiset, seisovat ihmiset, ulkoilu ja puuKuvassa voi olla 2 henkilöä, seisovat ihmiset, istuvat ihmiset ja ulkoiluKuvassa voi olla ainakin yksi henkilö, ulkoilu ja puu

Katso artikkeli Facebookissa

Vieritä ylös