Filantropialta 3 500 euroa Beirutiin Beirutissa on eletty vähän yli kuukausi sa…

Filantropialta 3 500 euroa Beirutiin

Beirutissa on eletty vähän yli kuukausi satamassa sattuneen räjähdyksen raunioilla. Muutaman sekunnin kestänyt räjähdys rikkoi lukemattomien beirutilaisten elämän. Pari sataa menetti henkensä ja yli 6 000 loukkaantui. YK:n arvioiden mukaan noin 40 000 rakennusta vaurioitui ja niistä 3 000 korjauskelvottomiksi. Näissä kerrostaloissa oli satojen tuhansien ihmisten koteja.

Filantropia on mukana YMCAn ja Suomen Lähetysseuran kanssa yhteishankkeessa, jossa kaupunkia raivataan sirpaleista. Katastrofitilillemme tulleista lahjoituksista on välitetty eteenpäin jo 3 500 euroa.

YMCAn vapaaehtoiset, joita päivittäin kokoontuu töihin 70-80, keskittyvät Ashrafiehin, Getawin, Burj Hammoudin ja Karantinan kaupunginosiin. Nuoret ovat auttaneet mm. paria sataa perhettä raivaamaan kotejaan asuttavaan kuntoon, lisäksi he ovat osallistuneet teknillisen koulun ja La Sagesse yliopiston siivoamiseen sekä vaihtaneet muoveja särkyneiden ikkunoiden tilalle. Puhtaan veden saanti koteihin on yksi suurimmista haasteista. Hankkeen vapaaehtoiset ovat asentaneet perheille mm. vesitankkeja ja lahjoittaneet kaasukeittimiä ja vedenlämmittimiä.

Katastrofin laajuus käy henkeen, mutta yhteistyön avulla pystytään tavoittamaan lukemattomia avuntarvitsijoita ja auttamaan ihmisiä oikeasti jaloilleen.

Viite: 12289
Tili: FI08 5480 0520 0345 94
Katso artikkeli Facebookissa

Vieritä ylös