Beirutin suru Lähi-Idän kirkkojen neuvoston raportti on koonnut parin viikon ta…

Beirutin suru

Lähi-Idän kirkkojen neuvoston raportti on koonnut parin viikon takaisen räjähdyksen tuhoja kirkkojen näkökulmasta. Satamassa tapahtunut räjähdys aiheutti hävitystä jopa 20 kilometrin säteellä.

Satoja rakennuksia tuhoutui kokonaan. Niiden joukossa mm. viljasiilo, jossa säilytettiin 85% maan viljavarastosta. Kolme kristittyjen sairaalaa, jotka ovat olleet avoinna kaikille uskontoon katsomatta, vaurioitui pahoin. Kaikkiaan kuusi sairaalaa ja 21 klinikkaa ovat joko täysin tai osittain raunioina. Lisäksi monet historialliset kirkot Gemmayzehissa, Mar Mikhaelissa ja Achrafiehissa ovat raunioina. Kristittyjen kortteli kirkkoineen on tuhoutunut lähes kokonaan.

Räjähdys tappoi lähes 180 ihmistä, 6000 loukkaantui ja 300 000 jäi kodittomiksi. Noin 100 ihmisen kerrotaan olevan edelleenkin kateissa. Kotinsa menettäneille on tarjottu tilapäissuojaa mm. kouluilta ja luostareista. Syyskuun mukana tulevat yleensä sateet, joten majoituksista huolehtiminen on tehtävä nopeasti.

Voit tukea Beirutin uhreja Filantropian katastrofitilin kautta. Tuki välitetään perille Filantropian, Suomen Lähetysseuran ja YMCAn yhteishankkeen kautta. Tähän mennessä hankkeen vapaaehtoiset ovat auttaneet kroonisista sairauksista kärsivien lääkkeiden jakelussa, kotinsa menettäneitä perheitä raivaamaan kotejaan asumiskuntoon sekä kartoittaneet puhtaan veden tarvetta vesijohtoverkoston vaurioitumisen jälkeen.

Viite: 12289
Tili: FI08 5480 0520 0345 94
Kuva MECC
Katso artikkeli Facebookissa

Vieritä ylös