Yhteistyöverkostot

Orthodox Mission Network

Orthodox Mission Network on ortodoksisten lähetystoimijoiden avoin verkosto, jonka jäsenet työskentelevät lähetys- ja diakoniatyön parissa. Vuonna 2007 perustetussa verkostossa on mukana toimijoita Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Afrikasta. Verkoston tavoitteena on syventää ortodoksisten kirkkojen ja toimijoiden käytännön yhteistyötä lähetystyön ja -teologian parissa. Orthodox Mission Network kokoontui viimeksi Albaniassa syyskuussa 2013.

Orthodox Diaconia

Kirkkojen Maailmanneuvoston tukema verkosto, jonka tarkoituksena on koota yhteen ortodoksiset toimijat kansainvälisen diakoniatyön kentässä. Verkostossa on mukana ortodoksisia järjestöjä Euroopasta, Lähi-idästä, Afrikasta, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta. Suomessa on pidetty yksi kansainvälisen diakoniatyön seminaari vuonna 2004.

www.orthodoxdiakonia.net

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyötä tekevistä ja katastrofiapua toimittavista toimijoista. Kirkon Ulkomaanavun tärkeimpiä kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ovat Luterilainen maailmanliitto ja Kirkkojen maailmanneuvosto. Suomessa toimii lisäksi Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker.

www.kirkonulkomaanapu.fi ja www.changemaker.fi

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN)

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöorganisaatio. Filantropia osallistuu SEN:n koordinoimaan Ekumeeniseen Vastuuviikon suunnitteluun ja toteutukseen. Vastuuviikon tarkoituksena on nostaa esiin kristityn vastuu maailmanlaajuisten kysymysten äärellä, jotka koskettavat myös suomalaista kulutusyhteiskuntaa.

www.ekumenia.fi ja www.vastuuviikko.fi

Tilaa uutiskirjeinstagram logo