Ajankohtaista

torstai, 16 maaliskuu 2017 13:30

Lähetystyön kolehtipyhä 19.3.

Tänä vuonna vietetään suomalaisten ortodoksien lähetystyön juhlavuotta, sillä ensimmäiset lähetystyöntekijät Maria Iltola ja Siina Taulamo matkasivat Keniaan syksyllä 1977. Vuosien varrella yhteistyö on muuttanut muotoaan ja Kenian kirkko on edelleen lähellä suomalaisten ortodoksien sydäntä. Keniassa on noin miljoona ortodoksia.

Yksi suomalaisten tutuista kohteista on vuonna 1982 rakennettu Loberen peruskoulu, jossa Filantropia on tukenut useana vuonna lasten kouluruokailua.

Loberen koulu sijaitsee nykyisen Nyerin hiippakunnan alueella, jota johtaa piispa Neofitos. Hiippakunnassa halutaan olla omavaraisempia ja suunnitellaan maissipellon hankkimista Loberen koulun läheltä. Osa pellon maissista käytetään koululaisten ruuaksi ja osa myydään eteenpäin, jolloin hiippakunta saa varoja toimintaansa.

”Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre.” (Matt.13:44)

Kolehti kannetaan Nyerin hiippakunnan työhön Keniassa Filantropia ry:n kautta.

Aktiiviset vapaaehtoiset eri puolilla Suomea pitävät Filantropian toimintaa esillä tapahtumissaan vuodesta toiseen ja tekevät tärkeää työtä kansainvälisen diakonia- ja lähetystyön hyväksi.

perjantai, 24 helmikuu 2017 11:56

Paastokeräyksellä tukea lähetystyölle

Suuren paaston keräys juhlistaa Suomen ortodoksisen kirkon lähetystyön nelikymmenvuotista taivalta Itä-Afrikassa ja antaa tukensa Kenian, Burundin ja Ruandan ortodoksisten seurakuntien työlle.

Filantropia ja Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta (PSHV) vierailivat Karjalan hiippakunnan alueella helmikuussa ja maaliskuussa järjestöt suuntaavat Oulun ja Helsingin hiippakuntiin.

Viime keväänä Nairobin pappisseminaarin luokassa oli poikkeuksellisen hiljaista. Taustalla soi kirkkomusiikki ja kaikki keskittyivät töihinsä ääneti. Seminaarin historian ensimmäinen ikonimaalauksen kurssi oli juuri alkanut.

tiistai, 31 tammikuu 2017 10:23

Kerro muistosi lähetystyöstä!

Tänä vuonna vietämme lähetystyön merkkivuotta. Nelikymmenvuotisen taipaleen kunniaksi keräämme muistoja lähetystyöstä.

keskiviikko, 25 tammikuu 2017 16:05

Filantropian vuosikokous Helsingissä 26.4.

Ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetystyön järjestön Filantropia ry:n vuosikokous pidetään Uspenskin katedraalin kryptassa Helsingissä (Kanavakatu 1) keskiviikkona 26.4.2017 klo 16.

Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan hallituksen puheenjohtaja, tilintarkastaja, toiminnantarkastaja ja heidän varahenkilönsä.

Vuosikokouksen jälkeen on mahdollisuus osallistua palvelukseen Uspenskin katedraalissa klo 18 alkaen. Palveluksen jälkeen kryptassa järjestetään Suomen ortodoksisen kirkon 40-vuotisen lähetystyötaipaleen kunniaksi Lähetystyön aikamatka, jossa vanhat ja uudemmat lähetystyötä tehneet kirkkomme jäsenet kertovat kokemuksistaan maailmalla.

Lämpimästi tervetuloa!

maanantai, 23 tammikuu 2017 11:36

Ihmiset lahjoittivat innokkaasti vuonna 2016

Filantropia järjesti menneenä vuonna kolme keräystä ja järjestön työhön tehtiin paljon kohdelahjoituksia.

keskiviikko, 11 tammikuu 2017 09:38

Järjestöjen teemavuonna runsaasti tapahtumia

Mistä tulen, minne olen menossa? Filantropia, ONL, PSHV ja Valamon opisto valitsivat vuoden 2017 teemaksi Juuret ja monikulttuurisuus.

Libanonin Bekaanlaakson pakolaisleirillä kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n kouluttaja Amal Hendy pitää parillekymmenelle syyrialaisnaiselle ja muutamille lapsille hygieniaoppitunteja päivittäin. Uusia pakolaisia saapuu koko ajan ja oppitunnit ovat suosittuja.

Sivu 1 / 13

Tilaa uutiskirjeinstagram logo