Ajankohtaista

Filantropia ja Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta (PSHV) vierailivat Karjalan hiippakunnan alueella helmikuussa ja maaliskuussa järjestöt suuntaavat Oulun ja Helsingin hiippakuntiin.

Viime keväänä Nairobin pappisseminaarin luokassa oli poikkeuksellisen hiljaista. Taustalla soi kirkkomusiikki ja kaikki keskittyivät töihinsä ääneti. Seminaarin historian ensimmäinen ikonimaalauksen kurssi oli juuri alkanut.

tiistai, 31 tammikuu 2017 10:23

Kerro muistosi lähetystyöstä!

Tänä vuonna vietämme lähetystyön merkkivuotta. Nelikymmenvuotisen taipaleen kunniaksi keräämme muistoja lähetystyöstä.

keskiviikko, 25 tammikuu 2017 16:05

Filantropian vuosikokous Helsingissä 26.4.

Ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetystyön järjestön Filantropia ry:n vuosikokous pidetään Uspenskin katedraalin kryptassa Helsingissä (Kanavakatu 1) keskiviikkona 26.4.2017 klo 16.

Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan hallituksen puheenjohtaja, tilintarkastaja, toiminnantarkastaja ja heidän varahenkilönsä.

Vuosikokouksen jälkeen on mahdollisuus osallistua palvelukseen Uspenskin katedraalissa klo 18 alkaen. Palveluksen jälkeen kryptassa järjestetään Suomen ortodoksisen kirkon 40-vuotisen lähetystyötaipaleen kunniaksi Lähetystyön aikamatka, jossa vanhat ja uudemmat lähetystyötä tehneet kirkkomme jäsenet kertovat kokemuksistaan maailmalla.

Lämpimästi tervetuloa!

maanantai, 23 tammikuu 2017 11:36

Ihmiset lahjoittivat innokkaasti vuonna 2016

Filantropia järjesti menneenä vuonna kolme keräystä ja järjestön työhön tehtiin paljon kohdelahjoituksia.

keskiviikko, 11 tammikuu 2017 09:38

Järjestöjen teemavuonna runsaasti tapahtumia

Mistä tulen, minne olen menossa? Filantropia, ONL, PSHV ja Valamon opisto valitsivat vuoden 2017 teemaksi Juuret ja monikulttuurisuus.

Libanonin Bekaanlaakson pakolaisleirillä kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n kouluttaja Amal Hendy pitää parillekymmenelle syyrialaisnaiselle ja muutamille lapsille hygieniaoppitunteja päivittäin. Uusia pakolaisia saapuu koko ajan ja oppitunnit ovat suosittuja.

torstai, 05 tammikuu 2017 12:46

Uusi kehitysyhteistyöhanke Ugandaan

Filantropia sai ulkoministeriöltä rahoituksen kaksivuotiselle naisten maanomistusoikeuksiin keskittyvään hankkeeseen Jinjan ja Mayugen alueille Itä-Ugandassa.

Filantropian stipendiaatti, isä Evangelos Thiani toimii uskonnollisten instituutioiden Side by side -tasa-arvoliikkeessä, jonka tavoitteena on saattaa yhteen kaikki Kenian kirkonjohtajat sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta.

 

Filantropian hallitus kokoontui maanantai-iltana 19.12. vuoden viimeiseen kokoukseen.

Sivu 1 / 13

Tilaa uutiskirjeinstagram logo